Află în ce stadiu de dezvoltare sunt viitoarele parcuri ale Clujului


Clujul ar urma să aibă 14 noi parcuri, amenajate în diverse puncte ale orașului, pentru a satisface nevoia locuitorilor de spații verzi. 

Stadiul acestor investiții este diferit, unele sunt în fază de realizare, iar altele în fază de proiect. 

Care este stadiul principalelor proiecte din programul Clujul Verde:

- Parcul Între Lacuri: proiect finalizat anul acesta cu o suprafață de 1 hectar, unde au fost plantați 165 arbori (1,7 mil. euro).

- Parcul Tineretului (Pădurea Clujenilor): un proiect în execuție care urmează a fi finalizat în decembrie 2021 pe o suprafață de 21,3 ha unde se propune plantarea a 1.505 arbori (4,9 mil. euro).

- Malurile Someșului: proiect în curs de finalizare a  proiectului tehnic și a detaliilor de execuție cu o suprafață de 7 ha unde vor fi plantați peste 2.000 arbori (peste 30 mil. euro).

- Baza sportivă și parcul de agrement ”La Terenuri: au început lucrările de execuție, urmează să fie finalizate până în toamna anului viitor.  Suprafața este de 4,3 ha și vor fi plantați 428 arbori.

- Parcul Est: definitivarea documentației pentru lansarea unui concurs internațional de soluții împreună cu OAR (Ordinul Arhitecților din România). Suprafața este de 54 ha, iar valoarea proiectului este de 33 mil. euro.

- Parcul Bună Ziua: s-a semnat un contract cu OAR pentru lansarea unui concurs internațional de soluții pentru amenajarea parcului. Suprafața acestuia va fi de 9,5 ha.

- Parcul Zorilor: a fost aprobat studiul de fezabilitate, iar PUZ-ul se află în curs de elaborare. Suprafața va fi de 1,2 ha cu 188 arbori plantați (18.8 mil. lei, cu TVA inclus)

- Continuarea proiectului de amenajare a Malurilor Someșului, în vecinătatea tronsonului Canalului Morii din zona Parcul Rozelor: se lucrează la studiul de fezabilitate, se va dubla suprafața Parcului Rozelor prin amenajarea tronsonului Canalului Morii pe o suprafață de 2,5 ha (18.8 mil. lei, cu TVA inclus)

- Parcul Feroviarilor: s-a finalizat proiectul tehnic și se lucrează la lansarea licitației de execuție. Suprafața este de 5,3 ha unde se propune plantarea a 510 arbori.

- Parcul Armătura: se va lansa licitația pentru lucrările de execuție și modernizare pentru această zonă cu o suprafață de 3,2 ha unde vor fi plantați 103 arbori (4,8 mil euro).

- Amenajarea dealului Cetățuia pe o suprafață de 10 ha în proprietate publică (15 hectare suprafaţa studiată). Momentan se lucrează la realizarea PUZ și SF, urmează ca până în primăvara anului viitor să fie lansată licitația pentru execuție.

- Parcul „I. L. Caragiale”: a fost finalizat studiul de fezabilitate. Proiectul include o suprafață de 0,5 ha unde vor fi plantați 44 arbori (25.5 mil. lei cu TVA)

- Proiect Pădure - Parc în zona Făget pe o suprafață de 40 ha: în curs de finalizare a studiului de fezabilitate.

- Proiect Pădure - Parc Hoia pe o suprafață de 74 ha – este un proiect al Consiliului Județean: se lucrează la PUZ, DTAC și PT (10 mil. euro).

953164972285783f7211b9a6b467557e.jpg

Comentarii Facebook