Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu EXECUTARE. Soția sa a primit 3 ani



Fostul premier, Adrian Năstase a fost condamnat, luni, la patru ani de închisoare cu executare, pentru şantaj şi luare de mită în formă continuată, în cadrul dosarului Zambaccian.

Tot în același dosar a fost condamnată și soția acestuia, Dana Năstase, la trei ani de închisoare, cu suspendare însă, pentru complicitate la luare de mită.

Judecătorii ICCJ i-au dat sentința definitivă lui Adrian Năstase în dosarul Zambaccian, unde este acuzat de fapte de corupție. Politicianul este acuzat că în perioada 2002-2004, când deținea funcția de premier, a primit în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro.

Năstase a mai fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în 20 iunie 2012, în dosarul "Trofeul calităţii", unde a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Fostul prim-ministru a stat la închisoare din 26 iunie 2012, până în 18 martie 2013.

Comentarii Facebook