Adrian Gurzau, cere ANRE si Ministerului Economiei reducerea pretului la gazele naturale cu 10%


Deputalul PDL Cluj, Adrian Gurzau, a anuntat ca va solicita Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) sa revizuiasca modul in care este calculat pretul gazului vandut catre polulatie, astfel incat acesta a scada cu 10%.

ANRE ar trebui sa creasca ponderea de gaz din productia interna, care este mai ieftin, a spus parlamentarul.

"Cer Ministerului Economiei si ANRE recalcularea formulei de calcul la gazul pentru populatie, astfel incat sa se ajunga la o reducere a pretului la gaz pentru persoane fizice si institutii publice - spitale, crese, gradinite, primarii - cu peste 10 la suta. Reducerea facturii la gaz se poate face prin majorarea ponderii gazului din productia interna livrat populatiei, care este mai ieftin decat cel din import", a precizat Adrian Gurzau.

Depitalul Clujean sustine ca Romania are rezerve de gaz, asa ca reducerea pretului este un lucru realizabil.

"Avem suficiente resurse interne care sa ne permita aceasta reducere. Ar trebui sa aiba si populatia vulnerabila aceleasi avantaje ca si unii baieti destepti. E nevoie de o reglementare a ANRE in vederea reducerii pretului la gaze pentru populatie, deoarece sunt multi functionari ai acestei institutii care stau cu un picior in ANRE si cu unul la distribuitori si nu intotdeauna au servit interesele statului", a afirmat Gurzau.

Comentarii Facebook