Acţiune de ecologizare în Cheile Turzii. Puterea exemplului - FOTO

 

O echipă formată din reprezentanţi ai executivului Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu angajaţi ai Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo, a participat la o acţiune complexă de ecologizare a traseului deschis turiştilor din Rezervaţia Naturală ”Cheile Turzii”. 

 

Această acţiune a vizat, în special, igienizarea şi menţinerea în condiţii corespunzătoare a rezervaţiei, dar şi pregătirea acesteia pentru afluxul de turişti şi vizitatori ce sunt aşteptaţi pe parcursul întregului sezon estival. În cadrul acestei activităţi de voluntariat desfăşurată de către echipa Consiliului Judeţean Cluj, alături de reprezentanţii Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo au fost colectaţi peste 100 de saci cu diverse deşeuri nedegradabile, aceştia fiind transportaţi până la ieşirea din rezervaţie şi preluaţi ulterior de autospecialele unei firme specializate de salubritate.

 

Manifestarea s-a bucurat de un real succes în rândul conducerii şi al angajaţilor Consiliului Judeţean, acţiunea de ecologizare dorindu-se a fi o prefaţare a debutului sezonului de vizitare, când numărul turiştilor în Cheile Turzii este din ce în ce mai mare, aceştia putând să opteze fie pentru o plimbare relaxantă în natură, fie pentru practicarea unor sporturi extreme care nu afectează microclimatul existent: alpinism, căţărare, zbor cu parapanta, etc. 

 

Dincolo de satisfacţia în sine oferită de o zi minunată petrecută activ în natură şi pentru natură,  acţiunea de astăzi prefaţează Sfintele Sărbători Pascale şi ziua de 1 mai, sărbători care anul acesta se suprapun şi care, în mod tradiţional, sunt sărbătorite de mii şi mii de turişti români şi străini în această minută rezervaţie naturală a Cheilor Turzii. Ne-am dorit ca acest obiectiv turistic de maximă atractivitate al judeţului să se primenească şi să poată primi astfel în condiţii optime afluxul mare de turişti pe care îl anticipăm”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, participant la acţiunea de ecologizare.

 

Rezervaţia Naturală ”Cheile Turzii” este un obiectiv turistic de interes naţional, care oferă vizitatorilor ei o modalitate deosebită de petrecere a timpului liber, admirând frumuseţile naturale în stare pură ce se pot întâlni la tot pasul. Cu acest prilej, Consiliul Judeţean Cluj invită toţi iubitorii de natură din judeţ, dar şi turiştii care vizitează Clujul, să profite de zilele însorite de primăvară pentru a vizita această componentă deosebită a patrimoniului natural judeţean, o zonă în care peisajul carstic, cu stânci înalte, se îmbină armonios cu apele înspumate ale râului Hăşdate, care străbate rezervaţia.

Comentarii Facebook