32 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru Spitalul ”Clujana”

 

Spitalul municipal ”Clujana” a obținut o finanțare de 32 de milioane de lei, din foduri europene și de Primăria Cluj-Napoca, pentru ambulatoriu nou și echipamente moderne.

 

Primarul Emil Boc a anunțat că, în 28 martie, a semnat contractul de finanțare pentru un proiect din fonduri europene pregătit de Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru Spitalul ”Clujana”, în valoare de peste 32 de milioane de lei. 

 

Mulțumesc d-lui director Constantea, echipei sale de medici și echipei Primăriei pentru reușită. Obținerea acestei finanțări nu a fost ușoară însă, în urma economiilor pe care am reușit să le facem la celelalte proiecte putem demara această investiție pentru clujeni. 

 

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, din care perioada de execuție a lucrărilor 12 luni. Contribuția Primăriei este mai mare decât de obicei în acest caz - vom aloca de la bugetul local cca. 4 milioane de lei pentru cofinanțare și acoperirea cheltuielilor neeligibile.

 

Primăria Cluj-Napoca sprijină în fiecare an Spitalul "Clujana" cu aproximativ 12 milioane de lei de la bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare. Cu toate acestea, spitalul este subfinanțat și am toată admirația pentru medicii și personalul care în pofida greutăților reușesc să mențină calitatea actului medical la un nivel ridicat”, a precizat Emil Boc. 

 

Urmează ca în acest an să fie demarată o licitație, pentru noul ambulatoriu. 

 

Valoarea totala a proiectului  este de 32.306.270,35 lei, din care suma nerambursabila solicitata este de 22.161.602,85 lei. Contributia la cheltuielile eligibile revine municipiului Cluj-Napoca si se ridica la 452.277,61 lei, la fel cu contributia la cheltuielile neeligibile in valoare de 3.482.874,41 lei.

 

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, din care perioada de executie a lucrarilor este de 12 luni.  

Comentarii Facebook