10 sfaturi ale lui Emil Boc pentru Guvernul Ponta: Sa tina linia trasata de el


Fostul premier Emil Boc a dat cateva sfaturi guvernului Victor Ponta, cele mai importante fiind cresterea economica, deficitul bugetar si de rata inflatiei.

"Sper ca acest guvern care se instaleaza astazi, daca va primi votul Parlamentului, sa lase in luna decembrie cel putin urmatoarele lucruri, ca o mostenire pentru anul 2013. in primul rand, sa aiba o crestere economica la fel cum o lasam noi, de 2,5% pentru anul 2011. Sa aiba cel putin atata in 2012", a declarat Boc.

El a mai recomandat ca deficitul bugetar sa fie de 1,9 la suta, iar datoria publica sa fie mentinuta scazuta, "exact cum este astazi in Romania".

Pe locul patru este mentinerea ratei inflatiei la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani.

"Cinci: sa aiba cursul euro-leu echilibrat, asa cum l-am lasat cand am plecat de la guvernare, nu asa cum este astazi, cand leul parca este fugarit de euro, din cauza noii guvernari care se anunta la orizont", a mai spus Boc.

Ministerul Finantelor sa aiba o rezerva de cinci miliarde de euro. "Sa lase zece reforme structurale, asa cum am facut noi, si care au restabilit mecanismele de referinta ale tarii", a explicat Emil Boc.

Sfatul numatul sapte se refera la dezvoltarea mediului de afaceri.

"Subliniez: cat timp am fost la guvernare, Romania a avut cel mai mare procent din produsul intern brut alocat investitiilor. De aceea a fost posibil, in anii acestia cand au fost si restructurari bugetare, dar am avut si 125 kilometri de autostrada terminati si cel mai mare procent din PIB din Uniunea Europeana alocat investitiilor", a aratat Emil Boc.

Sfatul al optulea vorbeste despre reintregeasca salariile bugetarilor.

"Al noualea lucru: sa atraga cei sase miliarde de euro din fondurile europene, exact asa cum au fost programati in buget si cum erau prevazuti anul acesta sa se faca", a declarat Boc.

Ultimul sfat al fostului premier se refera la pastrarea credibilitatii internationale a Romaniei din punct de vedere economic.

Comentarii Facebook