10 masini in 10 minute au intrat pe interzis pe cea mai circulata strada din centrul Clujului, pentru ca soferii nu vad indicatoarele rutiere VIDEO

Reporterii Stiri de Cluj au filmat in interval de 10 minute 10 masini care au intrat pe interzis. 90% dintre soferii care nu sunt din Cluj nu vad indicatoarele rutiere de langa Primarie si intra pe interzis si se duc pana in Piata Unirii. Abia acolo isi dau seama cei mai multi ca sunt pe interzis si vireaza dreapta sa iasa de pe str. Memorandului.

 

Pentru soferii care sunt din Cluj nu este nicio problema, pentru ca stiu ca la Primarie trebuie sa vireze dreapta si ca doar troleibuzele au voie inainte.

 

Pentru ceilalti, insa, care sunt din alte localitati lucrurile nu sunt deloc la fel de clare. Confuzia pentru soferii care tranziteaza orasul si care vin pe Calea Motilor incepe cand ajung in fata Primariei Cluj-Napoca, in intersectia cu strada Petru Maior. Intersectia este semaforizata, dar deasupra semaforului destinat autobuzelor scrie mic Bus. Daca soferii au ghinionul sa fie verde la semaforul pentru troleibuze si se incadreaza pe banda 3 nu prea vad ca acolo nu au voie. Daca in fata lor se nimereste si un troleibuz, atunci chiar nu isi fac probleme ca se duc inainte.

 

Filmarea a fost facuta in week-end intre orele 7.30-7.40. Intr-un interval atat de scurt veti vedea ca in 10 minute 10 masini au intrat pe interzis. Unii dintre acestia soferi si-au dat seama ca sunt pe interzis pentru ca au fost claxonati de cei din trafic, altii insa au ajuns pana in Piata Unirii, unde statea o masina a Politiei. Echipajul a pornit cu semnalele acustice si luminoase dupa trei dintre soferii "rataciti" si a reusit sa ii traga pe dreapta abia pe strada Regele Ferdinand, caci oamenii habar nu aveau ca sunt pe interzis.

 

Primarul Sorin Apostu a declarat ca va sesiza Comisia pentru Siguranta Circulatiei, pentru a monta indicatoare rutiere suplimentare pentru a asigura o vizibilitate mai buna.

 

 

 

Comentarii Facebook