Sambata 26 Octombrie

Oameni cu suflet mare în Cluj! O tânără a salvat un pui de șoim după ce a fost atacat de câini - FOTO


Sunt oameni cu suflet mare la Cluj! O tânără a salvat un pui de șoim după ce a fost atacat de câini, pasărea ar fi căzut din cuib. Din fericire tânăra a luat legătura cu cei de la USAMV și „micuțul” va fi dus la clinică astăzi.

„Am găsit acest pui, iar din informațiile pe care le-am primit este șoim vânturel. L-am salvat de câini, mai mult ca sigur a căzut din cuib. 

Nu am văzut vreun cuib în zona respectivă. Vă rog să mă îndrumați, dacă este cineva în acest grup care cunoaște vreo asociație care se ocupă cu reabilitarea lui, în Cluj sau prin apropiere”, a întrebat tânăra pe un grup pentru protecția animalelor.

Ulterior fata a precizat că pasărea va fi dusă la clinica NAC (Noile Animale de Companie) de la USAMV: „Vă mulțumesc pentru răspunsuri, am luat legătura cu Serviciul Noi Animale de Companie USAMV Cluj-Napoca. Îl voi duce la clinică azi!”.

p1.jpeg

Vânturelul este unul dintre cei mai răspândiţi răpitori diurni din România. S-a adaptat foarte bine la mai multe tipuri de habitate – poate fi întâlnit atât în zonele montane, cât şi la câmpie. La fel de bine s-a adaptat şi mediului urban. Ocupă cuiburile goale ale altor păsări (specii de cioară sau coţofană), crăpături ale stâncilor, scorburile arborilor sau chiar locul din vecinătatea geamurilor, ale streşinilor blocurilor sau ale altor clădiri înalte.

​Anual, mii de pui de pasăre sunt găsiți pe jos și luați de oameni acasă pentru a le oferi adăpost, apă și hrană. Societatea Ornitologică Română atrage însă atenția că de cele mai multe ori le facem mai mult rău decât să-i salvăm.

Puiul are pene deja, dar este pe sol? De fapt, nu a căzut din cuib, este ca un școlar, plecat la cursuri, nu mai stă în cuib. Acum învață de la părinți să caute hrana, iar aripile nu îl susțin complet, deci se mai odihnește pe sol. Însă, atenție, puiul trebuie pus pe o creangă de copac, aproape de locul găsirii, să nu fie înhățat de câini maidanezi sau de pisici! 

p2.jpeg

Comentarii Facebook