Vladimir Putin a supravieţuit unei încercări de asasinat, după ce a invadat Ucraina


Vladimir Putin ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.

Kyrylo Budanov, general-maior şi comandant al Departamentului de Informaţii din cadrul Armatei Ucrainene, a declarat pentru Ukrainska Pravda că a fost o tentativă de asasinat în urmă cu două luni. Potrivit lui Budanov, cei care au încercat să-l ucidă pe preşedintele rus au fost reprezentanţi din regiunile Caucauz, Armenia, Azerbaijan şi Georgia. ”Au fost tentative de a-l asasin pe Putin. Chiar a fost atacat în mod direct, nu în urmă cu mult timp. Nu există informaţii publice despre acest eveniment, dar el a fost unul real, a existat. A fost o tentativă nereuşită, dar a existat în realitate”, a declarat Kyrylo Budanov pentru Ukrainska Pravda.

Alte surse, citate de DailyMail, spun că Vladimir Putin ar fi fost ţinta mai multor atacuri din momentul în care a decis invadarea Ucrainei.

Atentatele asupra lui Putin nu sunt ceva nou. În 2017, într-un interviu acordat regizorului american Oliver Stone, Vladimir Putin a declarat că a avut cinci tentative de asasinat, dar a supravieţuit pentru că este foarte selectiv în privinţa personalului de pază. ”Eu mi-am făcut treaba, ofiţerii de securitate şi-au făcut-o pe a lor şi cred că ne descurcăm destul de bine”, declara Vladimir Putin la acel moment. 

Potrivit unor surse, Vladimir Putin ia cu el în orice deplasare o echipă formată din cei mai buni lunetişti ai Rusiei. Misiunea acestor lunetişti de elită este să asigure un perimetru de siguranţă şi să identifice orice posibil trăgător care i-ar putea pune viaţa în pericol preşedintelui Rusiei.

Comentarii Facebook