VIDEO - Patriarhul Kirill a căzut în timp ce sfințea o biserică. Nimeni nu a fost suficient de aproape pentru a-l prinde


Patriarhul Kirill a căzut sâmbătă dimineață, în timp ce oficia o slujbă de sfințire a unei biserici din orașul Novorosiisk, de la malul Mării Negre. Niciunul din zecii de preoți care-l înconjurau nu au putut să-l prindă la timp.

Patriarhul Kirill a alunecat pe podeaua de marmură a bisericii și s-a lovit de amvon, scrie Unimedia.

Protodiaconul Andrei Kuraev a scris pe canalul său de Telegram că nimeni nu a fost suficient de aproape pentru a-l prinde pe șeful Bisericii Ortodoxe Ruse înainte să cadă, întrucât se respectă încă restricțiile anti-covid și niciun preot nu este lăsat să stea lângă patriarh.

„De vină sunt restricțiile legate de coronavirus”

Nici securiștii, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reușit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uită vinovat la patriarh și așteaptă o reacție. Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să-l atingă și să-l susțină pe trepte”, a scris Kuraev.


Comentarii Facebook