Primele imagini cu crucișătorul ”Moscova”, avariat serios de rachetele ucrainene - FOTO și VIDEO


Ucrainenii prezintă o serie de fotografii în care apare crucișătorul ”Moscova”, serios avariat în urma atacului cu rachete ”Neptun”.

Imaginile au apărut pe rețelele sociale din Ucraina, dar nu pot fi confirmate din surse oficiale. În imagini apare crucișătorul încă plutind, dar într-o stare jalnică.

Pe 14 aprilie, ucrainenii au anunțat că au reușit să avarieze grav crucișătorul „Moscova”, pe care l-au lovit cu două rachete antinavă „Neptun”. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a susținut că nava a fost evacuată în urma unui incendiu la bord care a provocat explozia muniției.

În aceeași zi au apărut și primele imagini cu „Moscova”, imediat după ce a luat foc au fost difuzate de o agenție din Turcia. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a admis că nava s-a scufundat, din cauza unei furtuni pe mare, în timp ce era remorcată.

Crucișătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, este exact nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni de pe Insula Şerpilor să se predea și care a primit în replică celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself”.

Comentarii Facebook