VIDEO - Orașul groazei, Bucha: O mamă arată cum și-a îngropat fiica omorâtă de ruși sub frunze: „A ieșit la poartă, a crezut că sunt de-ai noștri”


Retragerea armatei ruse din zona orașului Bucha, de lângă Kiev, a scos la iveală mai multe scene de groază, greu de explicat și de privit. Una dintre acestea, prezentată de jurnalistul ucrainean Denis Kazanski pe Twitter, a fost detaliată mai apoi de New York Times, alături de alte povești venite direct din iad.

În orașul Bucha aflat la 20 de kilometri de Kiev, se mai poate ajunge doar după un ocoliș de aproximativ 30 de kilometri. Drumul care ducea direct spre oraș a fost intens bombardat, iar podurile de trecere dinspre Irpin, un alt oraș distrus de armata rusă, sunt făcute una cu pământul. Ajuns în Bucha, singurul lucru pe care îl poți vedea este moartea.

Povestea mamei ce și-a îngropat fiica sub frunze

Un video cutremurător a fost publicat, pe twitter, de jurnalistul ucrainean Denis Kazanski, cunoscut pentru lucrările sale despre zona Donbasului. Jurnalistul a publicat imagini cu bătrâna Antonina Pomazanko arătându-le autorităților ucrainene și jurnaliștilor cum și-a îngropat fiica după ce a fost omorâtă de ocupanți: direct în curte, folosind frunze uscate, celofan și mai multe bucăți de mobilier

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

„Au împușcat pe toată lumea”

Povestea a fost detaliată în The New York Times. Astfel, Antonina Pomazanko, mama în vârstă de 76 de ani a fetei, a menționat că fiica este decedată încă din primele zile ale războiului. Totul s-a întâmplat când fiica de 56 de ani, Tetiana, a auzit un convoi de tancuri și s-a dus la poartă, crezând că e armata ucraineană, „ai noștri”. Erau rușii, care „au împușcat pe toată lumea”. 

Gloanțele i-au adus sfârșitul și femeii, care a fost îngropată de mamă chiar în curte. Cu mâinile goale, folosind doar plastic, celofan, resturi de mobilier, uși de dulap și bucăți de placaj, dar și frunze uscate, mama a reușit să-i facă un „loc de odihnă”.

Femeia le-a arătat anchetatorilor cum și-a îngropat fiica, iar aceștia au examinat mormântul temporar.

Citește și: VIDEO - Regiunea Kiev, tablou apocaliptic: „Toţi aceşti oameni au fost împuşcaţi în cap, din spate”. Unele victime nu aveau mai mult de 14 ani

Imaginile cu trupurile ucrainenilor aruncate pe străzi în orașul Bucha, eliberat la sfârșitul săptămânii trecute, au făcut înconjurul presei internaționale. Atrocitățile au fost condamnate la nivel internațional.


Comentarii Facebook