VIDEO - Momente dramatice cu doborârea unui elicopter rusesc de către antiaeriana ucraineană


Armata ucraineană a publicat pe rețelele sociale o înregistrare video care arată momentul în care militarii ucraineni reușesc să doboare un elicopter rusesc de transportat Mi-8 în regiunea Donețk. 

Elicopterul armatei ruse a fost doborât, cel mai probabil, de o rachetă antiaeriană trasă de un sistem portabil cu rază scurtă (MANPADS), extrem de des folosită de către militarii ucraineni. 

După ce elicopterul este lovit în plin de racheta antiaeriană, acesta continuă să mai zboare aproape un minut după care aparatul se prăbușește pe un câmp. Conform surselor ucrainene, elicopterul a fost doborât de militarii Brigăzii 54 Mecanizate a armatei ucrainene.

Zilele trecute, Direcția de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a anunțat că duminică noapte a avut loc o explozie puternică la o bază aeriană din Rusia, departe de granița cu Ucraina, în urma căreia două elicoptere de atac au fost complet distruse, iar alte două serios avariate. Serviciul de informații nu face nicio precizare privind cauzele exploziei, doar precizează că un astfel de aparat, K2-52, costă 16 milioane de euro.

Conform datelor publicate de ministerul britanic al Apărării, Rusia a pierdut 25% din totalul elicopterelor de atac de tip Ka-52 „Aligator” (sau „Hokum B” în codificarea NATO).


Comentarii Facebook