VIDEO - Emoționant! Miniconcert de vioară în buncăr, în timp ce rachetele cădeau în oraş, în Ucraina


Ucrainenii rămași în țara lor se adăpostesc pe unde pot ca să se ferească de rachetele și gloanțele rușilor. Unii merg în buncăre, alții se adăpostesc în stațiile de metrou sau în subsolurile blocurilor și în beciurile caselor. 

Pentru a-și menține pe cât posibil moralul ridicat, ucrainenii care se refugiază în subsoluri, recurg la tot felul de metode. În unul dintre buncăre s-a auzit noaptea trecută, duminică, 6 martie, un miniconcert de vioară. Violonista a făcut tot posibilul să îi facă pe cei adăpostiți alături de ea, să uite pentru câteva momente de atrocitățile prin care trec. În buncăr s-a așternut liniștea, iar notele viorii au început să se audă din ce în ce mai puternice, acoperind zgomotul cauzat de căderea bombelor peste pământul ucrainean. 

Este a 12-a zi de război, iar bilanţul este unul copleşitor. Vorbim despre mii de militari morţi şi alte câteva mii de răniţi.

Tot mai mulţi civili fug din calea bombelor. Vorbim despre femei cu copii, dar şi de bătrâni. Imaginile războiului se regăsesc peste tot. 

Cozile în vămi sunt din ce în mai mari, iar astăzi ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri între oficialii ucraineni şi cei ruşi.


Comentarii Facebook