VIDEO - Elevi de gimnaziu, filmați salutând în stil nazist, în curtea unui colegiu. Colegul care i-a surprins a postat clipul pe rețelele sociale


Șapte elevi de gimnaziu, de la Colegiul „Iulia Hașdeu” din Lugoj, au fost filmați de un coleg mai mare, din clasa a XI-a, salutând în stil nazist. Acesta a publicat videoclipul pe rețelele sociale, însoțit de un imn german. 

Elevul care i-a filmat pe cei șapte a adăugat în videoclip în fundal sonor, cu un imn german, și a postat filmarea pe rețelele de socializare. Directoarea Colegiului „Iulia Hașdeu”, spune că i-a identificat pe toți elevii din filmare, inlusiv pe cel care a postat filmulețul pe TikTok, căruia i-a cerut să șteargă postarea. 

lugoj.jpg

Sunt din clase de început de ciclu. Este un eveniment regretabil. Nu e este tipul de comportament pe care îl dorim, de la elevii noștri. Punem incidentul pe seama lipsei de cunoștințe a elevilor, în ceea ce privește semnificația acestui salut. Probabil că, nici în familii nu a existat o abordare directă a subiectului, pentru că nimeni nu se așteaptă la o manifestare de acest gen”, a transmis directoarea liceului. 

Nu știm contextul în care s-a întâmplat. Copiii ne-au spus că a fost o joacă, fără să facă o analogie cu alt tip de activitate care s-a desfășurat în școală. Ca și școală, poziția noastră este că vom merge, în perioada următoare, pe acțiuni de conștientizare a acestor evenimente și de educație proactivă”, a adăugat aceasta, potrivit lugojeanul.ro

La orele de educație civică și dirigenție se va discuta despre acest tip de comportament și modalitatea în care trebuie să abordăm subiectul și tot ce ține de nazism. Regretăm incidentul și suntem total împotriva acestui tip de manifestare și pe viitor o să fim mai atenți la educația elevilor, pe toate planurile, nu doar în ceea ce cuprind materiile școlare”, a mai spus profesoara. 

Am discutat cu elevul care a filmat și a postat filmarea pe rețeaua socială. A fost efectiv șocat. I-am explicat ce a greșit. Spune că a luat-o ca pe o glumă și nu a realizat implicațiile gestului. Cel mai important lucru pentru noi, ca școală, este să-i educăm ca să nu mai apară astfel de incidente. Programa școlară nu punctează aceste tipuri de interdicții, care se aplică la nivelul adulților în caz de comportament neadecvat. Probabil au văzut în media, la televizor, pe youtube sau pe alte rețele, ce mai urmăresc ei”, a încheiat directoarea unității de învățământ. 


Comentarii Facebook