Joi 18 August

VIDEO - Coșmar la vămile din România. Cozi de 15 kilometri în Vama Siret, unii șoferii așteaptă câte trei zile să intre în Ucraina


Coada de TIR-uri care așteaptă să iasă prin vama Siret spre Ucraina are 15 kilometri lungime. Prioritate au transporturile umanitare, iar celelalte  mașini sunt obligate să aștepte la coadă. Așa se face că la coada de 15km există șoferi care așteaptă de 3 zile să treacă. De când porturile ucrainene sunt închise, tot traficul de marfă s-a mutat pe șosea. 

Haosul începe din localitatea Grăniceşti, dar şirul de TIR-uri creşte de la o oră la alta. Undeva în capăt, 15 kilometri mai încolo, e Vama Siret. Principalul punct de trecere a frontierei cu Ucraina. Şi cel preferat de transportatori, pentru că drumul pe aici e mai bun decât cel prin Republica Moldova.

Timpii de aşteptare sunt de 120 de minute, pe sensul de intrare, şi de 900 de minute pe cel de ieşire din România

Aseară, miercuri, 29 iunie, autoturismele au mers pe un drum în lucru, ca să evite orele de aşteptare, potrivit observatornews.ro

Bineînţeles că există şi un disconfort în trafic, fiind practic blocată o întreagă bandă de circulaţie aproape pe Drumul European 85. Tocmai de aceea am încercat să găsim rute alternative în special pentru persoane care se deplasează cu autovehicule în zonă”, explică purtătorul de cuvânt IPJ Suceava. 

Timpii de aşteptare sunt de 120 de minute, pe sensul de intrare, şi de 900 de minute pe cel de ieşire din România. Motivul numărului mare de camioane îl reprezintă reconfigurarea traseului transportatorilor de marfă din Ucraina înspre România în contextul conflictului din Ucraina”, declară purtătorul de cuvânt ITPF Sighetu Marmației. 

Peste 800 de camioane au ieşit din România în ultimele 24 de ore. Autorităţile spun că numai deschiderea unui punct de frontieră suplimentar ar putea face ca situaţia să revină la normal.

Comentarii Facebook