Viață de român, la muncă afară! Ne descurcăm oriunde și oricum. Dar până când? - FOTO


O fotografie surprinsă într-o parcare din Franța ilustrează cum este viața multor români, care se descurcă cum pot, tac, și merg mai departe. 

Viață de român.

O parcare în Franța, între Bordeaux și Nantes. Un TIR tras pe dreapta, cu număr de Ilfov. La mijlocul camionului, într-un compartiment, pe niște paleți, el și ea, la vreo 28-30 de ani, au amenajat o minibucătărie, cu o plită; se vede parcă și un mic frigider. Gătesc: ouă ochiuri, brânză, pe o tigaie sfârâie ceva costiță, niște cartofi fierb într-o oală.

- Pune și sare.

- Am pus. Ardei avem?

- Uite ici.

- Spală roșiile, mă, nu le pune așa!

- Cu ce?, că ai terminat toată apa.

El pleacă, în bermude și papuci, cu un bidon de vreo 10 litri gol în mână, să aducă apă. Ea întoarce costița și curăță o ceapă.

O scenă pe care o vezi de obicei în camping-uri, în vacanțe, putea fi la Năvodari sau pe Valea Oltului, doar că acum se petrece într-o parcare din Franța, iar oamenii sunt în pauza de masă, în plin program de muncă”.

Întrebarea este până când românii vor accepta toate aceste lucruri? E greu de crezut că un șofer din Suedia, Norvegia sau Germania ar accpeta să mănânce din ”brișcă”, într-o bucătărie improvizată în compartimentul de sub TIR.

Comentarii Facebook