Urmează invazia studenților! Ministrul Educației: Fără stare de alertă nu se mai fac cursuri online în școli și universități


UPDATE

Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică. În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II lea”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cursul zilei de marți, 8 martie.

--------------------

Prin încetarea stării de alertă, lucrurile vor reveni în România, la starea dinainte de luna martie 2020. Mai precis, cursurile online la facultăți și școli vor deveni istorie. 

După încetarea stării de alertă nu vor mai putea avea loc cursuri online

Masca va fi numai recomandată în școli, iar facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ultima zi în care este în vigoare starea de alertă este 8 martie. ”Marți este ultima zi în care este in vigoare HG 171/2022, iar apoi se așteaptă informații noi”, anunță Prefectura Cluj.

Ministrul Educației a spus că facultățile nu vor mai putea organiza cursuri online. Acest lucru înseamnă că studenții vor trebui să revină în marile orașe, la facultate. La Cluj va urma o nouă rundă de nebunie în privința chiriilor.

Studenții vor trebui să revină la facultăți

Legea educației definește cele trei forme de organizare a învățământului universitar: cu frecvență (zi) /cu frecvență redusă/la distanță. Aceste forme sunt acreditate de ARACIS, în urma evaluării. “Odată cu ieșirea din starea de alertă, dispare singurul fundament legal (Legea 55) care permitea derogare de la acest lucru”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Pentru a putea fi făcute cursuri online, acestea trebuie evaluate, apoi autorizate și acreditate.

Comentarii Facebook