Duminica 28 Aprilie

Un șofer român, blocat în Italia, a făcut apel la bunăvoința localnicilor: ,,Am un camion stricat, poate să mă ajute cineva cu o farfurie de mâncare"


Un șofer de camion din România a făcut apel la bunăvoința localnicilor din Cairo Montenotte, după ce a întâmpinat o defecțiune la sistemul de ambreiaj al  camionul său, scrie repubblica.it, potrivit digiFM.ro

Bărbatul a postat un mesaj pe un grup destinat locuitorilor din localitate, iar valul de reacții nu a întârziat să apară.

Bărbatul a scris în postarea sa că se află în Cairo și are un camion stricat pe care poate să îl repare de abia luni, și le-a solicitat localnicilor ajutor cu mâncare. 

Screenshot 2023-12-14 101440.png

Unul dintre aceștia, Renzo Briano, un fost șofer de camion, a fost primul care s-a oferit să-l ajute pe român.

,,Am luat imediat legătura cu tânărul, încercând să înțeleg situația. L-am contactat și l-am întâlnit, nu voia bani, doar ceva de mâncare, iar câteva doamne i-au oferit mâncare. Alții, din păcate, au scris comentarii cu insulte.

Când am ajuns la el, într-o zonă din apropierea unei spălătorii auto, a cerut doar ceva de mâncare, nu voia bani. Nici măcar nu am putut să-l duc la bar pentru a-i oferi o cafea”, a  spus șoferul italian care a mai menționat că românul avea la el doar un card de combustibil, nu avea bani lichizi, pentru că plănuia să se întoarcă a doua zi în România,  după ce a livrat marfa în apropiere de Cairo Montenotte. 

„Când m-a văzut sosind, a fost neîncrezător. Nu credea că mesajul său pe rețelele de socializare va avea vreun efect. Nu se putea opri să-mi mulțumească", a declarat italianul.

Alte două femei, care au rămas anonime, s-au oferit  să-i asigure tânărului prânzul și cina.

Potrivit sursei citate, defecțiunea a fost mai complexă decât se aștepta românul, astfel, șoferul a mai trebuit să petreacă câteva zile în oraș. 

Italienii l-au vizitat în fiecare zi, ba mai mult, doamnele s-au oferit să îi spele rufele și să-l primească pentru a face duș.


Comentarii Facebook