Doi hoți români au comis o serie de jafuri ca în filme, folosind aparate de bruiaj. Hoții au reușit să fure 300.000 de euro din mașinile victimelor


Doi hoți români au reușit să fure o mică avere după ce au jefuit mai mulți oameni de afaceri. Infractorii foloseau aparate de bruiaj performante, cu ajutorul cărora intrau în mașinile de lux ale victimelor, plecând cu sume impresionante de bani și bijuterii.

Hoții au acționat prin această metodă în 3 județe, Prahova, Constanța și Satu Mare.

Polițiștii au plecat pe urmele hoților la începutul lunii octombrie 2023. Atunci un cunoscut om de afaceri prahovean, care deține mai multe magazine de bijuterii, a reclamat la poliție faptul că din autoturismul său, un BMW X6, i-a dispărut o importantă cantitate de bijuterii, în valoare de peste 100.000 de euro, dar și bani (5.000 de euro, 1.000 de dolari și 7.000 de lei).

Cercetările au relevat faptul că atacul a fost dat de doi bărbați care s-au folosit de dispozitive de bruiaj care au dat peste cap sistemul de închidere centralizată al mașinii. Hoții au păzit momentul în care șoferul a ieșit din mașină și atunci au acționat sistemul de bruiaj. Omul a avut impresia că a activat închiderea centralizată, dar în realitate portierele au rămas deschise, lăsând cale liberă hoților, informează presasm.ro.

Anchetatorii au descoperit două fapte similare care au avut loc, recent, în Constanța și Satu Mare.

În Constanța, hoții au dispărut cu bunuri de 650.000 de lei, iar de la Satu Mare cu 250.000 de lei, folosind aceeași metodă.

Hoții au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, miercuri 13 decembrie, printr-o decizie al Judecătoriei Ploiești. Ambii sunt recidiviști, fiind cercetați și în alte dosare penale cu fapte similare. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au preluat și dosarele în care se anchetează furturile din Satu Mare și Constanța.


Comentarii Facebook