Un primar le oferă recompensă celor care își pârăsc vecinii că fură apă sau își udă grădinile


Un primar dintr-o localitate din Gorj le oferă recompensă celor care își pârăsc vecinii că fură apă sau își udă grădinile în plină secetă. Oamenii obișnuiau să ude mai ales noaptea, dar de când sunt recompensele consumul de apă a scăzut.

Florinel Țuilă, primarul din Cătunele, a declarat că ”o parte a cetăţenilor comunei, cei care stau în zonele mai înalte, au rămas fără apă potabilă. Şi, cum bazinele se goleau mai ales noaptea, am mers pe ... firul apei. 

Mi-am dat seama că, pe perioada de noapte, oamenii lasă furtunurile și robineții daţi drumul, să curgă apa de voie în grădini. Dar, nu cu bani.

Aproape un sfert din apa consumată în Cătunele nu se regăsește în facturi. A fost calculul care le-a dat de gândit autorităților si-asa le-a fost confirmată banuiala ca se fura apa în localitate”.

Locuitorii fie blocau apometrele, fie se branșau ilegal la rețeaua publică. Cei prinși vor rămâne, însă, definitiv fără apă la robinet, ameninţă primarul. Cei care își pârăsc vecinii hoţi sunt răsplătiți de primar, care le plătește o factura la apă pe o lună.

Comentarii Facebook