Sambata 3 Decembrie

Un preot rus a fost arestat după ce a ținut o predică împotriva războiului din Ucraina


Un preot din Rusia a fost arestat și urmează să fie judecat după ce ar fi predicat în timpul slujbei de duminică, 6 martie, o predică împotriva razboiului din Ucrain, raposrtează mai multe grupuri de activiști din Moscova, potrivit BBC

Jurnalistul BBC Rusia Andrey Zakharov, a raportat că părintele Ioan Burdin a fost reținut la scurt timp după ce a ținut predica, la o mică congregație din satul Karabanovo.

Acesta a predicat împotriva războiului, a descris localnicilor bombardamentele și distrugerea din orașele ucrainene și, de asemenea, a împărtășit imagini împotriva războiului și o petiție pe site-ul parohiei. Predica a fost menită să informeze enoriașii cu privire la atrocitățile din Ucraina și să răspândească mesajul păcii, blamând orice fel de acțiune violentă pornită în întreaga lume. 

Poliția l-a acuzat de „discreditarea folosirii forțelor armate”, o infracțiune stabilită de Duma de stat a Rusiei săptămâna trecută.

Încă de la începerea războiului în Ucraina, a existat o represiune brutală împotriva activităților de protest în Rusia, unde, în ciuda riscurilor, mii de oameni încă ies în stradă în zeci de orașe, pentru a protesta.


Comentarii Facebook