Un fost ministru propune ca elevii defavorizați să primească vouchere pentru meditații, pentru a recupera materia pierdută din ultimul an


Un fost ministru al Educației propune ca elevii defavorizați să primească vouchere pentru meditații. Astfel, cei mici vor putea recupera lecțiile pierdute în pandemie. În prezent, orele remediale propuse de minister se țin doar în școlile care au făcut solicitare către inspectorate. Actualul ministru a declarat că va analiza propunerea.

Vouchere de meditații copiilor defavorizați

40% dintre elevii care nu au avut acces la școala online au pierdut aproximativ 30 de săptămâni de învățare.

O soluție e să oferim vouchere pentru meditații celor mai săraci copii la toate clasele, mai ales la cele mici. Pentru că pandemia a dus la pierderi educaționale masive trebuie să livrăm cu orice preț cunoaștere copiilor încurajând profesorii să dea meditații, prin impozite mici și fără birocrație, și trebuie să ajutăm financiar copii să ia meditații. Dăm miliarde pe pensii speciale, dăm miliarde pe vouchere pentru electrocasnice, dar la mintea copiilor cine se gândește?”, a declarat Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, conform Digi24.

În vreme ce elevii spun că fără meditații nu se pot descurca, părinții sunt deja sătui să dea sume fabuloase pentru „școala de acasă”.

Ar fi o soluție salvatoare pentru niște cheltuieli fulminante din noile fonduri aprobate pentru Învățământ. Toată lumea hulește meditațiile și noi încercăm să le legiferăm? Am ajuns să face meditații din grădiniță și până în facultate. Ce să facă familiile alea cu vouchere de meditații? Nu-i trimit la școală că nu au profesori, toalete, dar îi trimit la meditații că au vouchere”, a spus un părinte pentru Digi24.

Și experții în Educație spun că soluția voucherelor, realizabilă exclusiv din fonduri europene, ar face, de fapt, un deserviciu sistemului public.

Chiar dacă voucherele respective se duc la familii sau la părinți, mai devreme sau mai târziu, pentru că sunt bani publici, este obligatoriu ca ei să intre într-un circuit sistematizat”, spune Marian Staș, expert în educație.

Ministrul actual al Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că va analiza propunerea fostului ministru Daniel Funeriu. Pentru a descuraja meditațiile, ministerul a încercat, prin orele remediale, să recupereze pierderile din pandemie.



Comentarii Facebook