Un ardelean este eroul copiilor vulnerabili. Oferă meditaţii gratuite la matematică


Un tânăr oferă meditații gratuite la matematică în cetatea din Târgu Mureş. Meditaţiile se adresează elevilor aflaţi în dificultate din punct de vedere material, dar şi care au probleme în a înţelege materia predată la clasă.   

David Baratoşi este absolvent al Facultății de Matematică, iar modelul său este matematicianul Srinivasa Ramanujan, un indian care, deşi nu a avut studii superioare, a reuşit să publice două cărţi de matematică.

E dragostea vieţii mele matematica şi vreau să o împărtăşesc şi cu ceilalţi copii, să le arăt cât de frumoasă poate fi matematica, pentru că eu n-am studiat-o doar din punct de vedere ştiinţific, ci şi din punct de vedere filosofic, istoric şi cultural”, a spus David.

David are 23 de ani şi dorinţa lui este să ajute cât mai mulţi copii cu posibilităţi materiale limitate sau cu nevoi speciale. Cu mulţi dintre aceştia a avut deja rezultate foarte bune.

Sunt foarte mulţi copii care nu-şi permit să plătească şedinţe şi sunt mulţi care au şi anumite boli, cum ar fi ADHD, cum ar fi autismul şi au nevoie de bani pentru tratament şi eu vreau să vin să-i ajut cât de mult pot şi mă implic cât de mult pot pentru ei”, a mai spus acesta, conform observatornews.ro.

Mama lui David este profesoară de matematică-fizică şi este mândră de iniţiativa fiului ei.

A avut şi copii anul trecut, acum doi ani din partea Moldovei, copii care nu aveau părinţi, i-a adus de la note de 3-4, la performanţa de a avea note de 8-9-10 pentru a reuşi să intre la liceul militar din Constanţa”, a spus mama tânărului.

Elevii sunt recunoscători pentru ajutorul primit de la profesorul lor.

Comentarii Facebook