Ucraina, cât pe ce să fie descalificată la Eurovision 2022 din cauza mesajului transmis de solistul trupei


Ucraina risca să fi edescalificată de la Eurovision din cauza mesajului solistului trupei câștigătoare, Kalush Orchestra. 

După câștigarea trofeului, solistul trupei a transmis un mesaj considerat politic, lucru interzis la un concurs de genul acesta. „Vă rog ajutați Azovstal, ajutați Mariupol!”, a transmis Oleg Psiuk, solistul grupului trupei Kalush Orchestra.

Înțelegem sentimentele profunde din jurul Ucrainei în acest moment și credem că declarațiile Orchestrei Kalush și ale altor interpreți care exprimă sprijinul pentru poporul ucrainean sunt umanitare, nu politice”, au transmis reprezentanții Eurovision, conform Nova.net.

Ucraina a câștigat ediția 2022 a concursului Eurovision

Trupa Kalush Orchestra a câștigat finala Eurovision, cu melodia „Stefania”. Reprezentanții Ucrainei au primit din partea publicului 439 de puncte, având un total de 631 de puncte. Duminică, 15 mai, trupa a lansat videoclipul oficial al piesei „Stefania”. Acesta conține imagini filmate în timpul războiului dintre Ucraina și Rusia.

În aceeași zi, trupa a anunţat că va vinde prin licitaţie trofeul Eurovision câştigat sâmbătă, banii obţinuţi urmând să ajungă la o fundaţie care ajută armata ucraineană şi Ucraina.


Comentarii Facebook