Tudorel Toader spune că o chichiță din legea recursului compensatoriu face posibile eliberări masive


Fostul ministru al justiției Tudorel Toader a precizat, într-o postare pe Facebook, că o prevedere puțin știută a legii recursului compensatoriu ar permite eliberări masive de deținuți.

Se știe că CSM a propus că cele 3 zile, la 30 de zile executate, să fie considerate ca executate. Se știe că în loc de 3 zile, Parlamentul a mărit numărul la 6 zile. Ce NU SE ȘTIE știe este faptul că dacă o singură celulă dintr-un pavilion nu îndeplinește standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc standardele, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu și pentru cei deținuți în condiții corespunzătoare!”, a scris Tudorel Toader.

Prin documente voi demonstra faptul că Legea privind recursul compensatoriu a fost promovată anterior preluării portofolilui de la MJ, faptul că în procedura parlamentară am dat aviz negativ și faptul că în controlul de constituționalitate am susținut neconstituționalitatea proiectului de lege!”, susține fostul ministru, explicând că el nu are nicio responsabilitate.

Până acum mii de deținuți, violatori, tâlhari și hoți, au fost eliberați prin legea recursului compensatoriu. Mulți au recidivat și s-au întos după gratii, iar fostul ministru Tudorel Toader a fost arătat cu degetul pentru această lege, scrie Digi 24.

Comentarii Facebook