Vineri 27 Ianuarie

Tribunalul a obligat un bărbat să-și plătească fosta soție pentru munca făcută acasă în timpul căsătoriei


  • Bărbatul este obligat să plătească atât pensie alimentară pentru copii, cât și compensații femeii pentru munca de acasă
  • Decizia se basează pe noul Cod civil intyrat în vigoare anul trecut
  • Internauții spun că femeia merita mai mulți bani, fiindu-i subestimată munca

Un tribunal din China a decis că un bărbat trebuie să-i plătească fostei soții compensații financiare pentru munca depusă pe durata căsniciei, o decizie în premieră, după ce a intrat în vigoare noul Cod civil.

Femeia urmează să primească 50.000 de yuani, echivalentul a 7.700 de dolari, pentru munca depusă în cei cinci ani de mariaj.

Cazul a generat dezbateri aprinse în mediul online, unii spunând că suma e prea mică.

Bărbatul a fost obligat de tribunal să-i plătească fostei soții munca din gospodărie

Potrivit dosarului, bărbatul a introdus actele de divorț anul trecut, după o căsnicie ce a început în 2015. Femeia a refuzat divorțul al început, iar apoi a cerut să primească compensații materiale, motivând că soțul nu a contribuit la munca de acasă și la creșterea copilului.

O curte districtuală din Beijing a decis în favoarea femeii, obligându-l pe bărbat să-i plătească o pensie alimentară de 2.000 de yuani pe lună și, în plus, 50.000 de yuani pentru munca depusă în cei cinci ani de căsnicie.

Decizia a fost dată pe baza noului Cod civil care a intrat în vigoare anul trecut. Potrivit acestuia, soțul/soția are dreptul la compensații financiare în cazul divorțului, dacă a avut o contribuție mai mare la creșterea copiilor, îngrijirea rudelor în vârstă sau munca în cadrul gospodăriei.

Pe rețelele sociale, unde s-a născut o adevărată dezbatere după decizia instanței, au fost multe voci care au spus că suma de 50.000 de yuani este prea mică.

Munca unei soții este subestimată. În Beijing, să angajezi o bonă pentru un copil costă mai mult de 50.000 de yuani pe an”, a scris un internaut, în vreme ce alții au spus că bărbații ar trebui să contribuie cu mai multă muncă în gospodărie.


Comentarii Facebook