Traian Berbeceanu, ”Corrado Cattani” de România, va fi numit șeful de cabinet al ministrului de Interne


Traian Berbeceanu, supranumit ”Corrado Cattani” de România, numit șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. 

Traian Berbeceanu a fost șef al BCCO Alba Iulia, când a fost arestat sub acuzații grave, pe care le-a demontat rând pe rând și a demonstrat că totul a fost fabricat de procurori.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. Decizia nu este definitivă.

Berbeceanu a scris tot calvarul prin care a trecut în cartea ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”. Fostul procuror șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror DIICOT- Nicolae Cean și fostul ofițer al BCCO Alba Iulia, Alin Muntean (suspendat din funcție), au cerut în instanță interzicerea comercializării și republicării cărții lui Traian Berbeceanu.

Cam ce nu vreți voi să se afle, măi? Cum ați fabricat probe mincinoase și nelegale împotriva mea, cum m-ați arestat nevinovat, cum mi-ați distrus cariera profesională, cum mi-ați terorizat familia? Și pentru toate astea mai vreți și scuze publice? Vreți blocarea aflării adevarului prin interzicerea cărții?” a scris Berbeceanu pe contul său de Facebook.

Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu, scrie G4media.ro.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a participat și la protestele #rezist și chiar le-a dat o replică celor care criticau prezența copiilor la proteste.

Copiii nu au ce căuta la proteste? Dacă te duci la proteste de orice fel «cu pruncii după tine», este dovada faptului că nu premeditezi acţiuni violente, primo, şi că nici măcar nu intuieşti vreo intervenţie excepţională a autorităţii statului, secondo. Eu mi-am luat adesea fiul minor la proteste, pentru «a-i preda» o lecţie importantă de civism. Am greşit undeva?”, a precizat poliţistul, într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Adevărul.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire într-un dosar în care a fost achitat, de prima instanţă.

Berbeceanu a fost în 2007 și 2013 polițistul anului.

Comentarii Facebook