Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației: „Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar”. Elevii vor face sport afară


Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, la Radio România Actualități.

Acesta a precizat că, unde rata de infectare va depăși 2 la mia de locuitori, orele de educație fizică și sport din școli se vor face în exterior, dar dacă va fi frig și acestea nu se pot desfășura, elevii vor face alte tipuri de activități în timpul acelor ore, cum ar fi „educație pentru sănătate”.

Școlile sunt pregătite să înceapă. Din punct de vedere al măsurilor sanitare, există deja practica anului trecut, anului precedent, directorii și profesorii știu ce au de făcut. Elevii cred că, din nou, își amintesc ce au de făcut în ceea ce privește regulile de protecție sanitară. Din punctul acesta de vedere școlile sunt pregătite. La fel, din punct de vedere al accesului la tehnologie școlile sunt mult mai pregătite acum decât cu un an în urmă, sunt mai pregătiți, s-au distribuit mult mai multe echipamente pentru conectarea online, majoritatea elevilor le-au putut păstra și pe perioada vacanței de vară, așa cum trebuia să se întâmple de fapt. Din motive de neînțelegere, unii directori au solicitat elevilor să le lase la școală pe perioada vacanței, ceea ce nu a fost corect”, a precizat secretarul de stat.

Oficialul susține că profesorii sunt mult mai pregătiți când vine vorba de pedagogia digitală, făcând „un salt spectaculos”.

Practica, experiența anului trecut cred că s-ar vedea în felul în care anul acesta va începe mult mai bine și cu o doză mult mai mare de normalitate, adusă atât de prezența fizică, cât și de faptul că ne așteptăm. Știm cum vom lucra și nu mai este un element de noutate atât de mare”, a adăugat Szekely.

Orele de sport, înlocuite cu educația pentru sănătate, când va veni frigul

Szekely a spus că orele de sport vor fi înlocuite cu ore de educație pentru sănătate, cel mai probabil, după ce acestea nu vor mai putea fi susținute în aer liber din cauza frigului, peste rata de infectare de 2 la mie.

Ca element de noutate clar, în ordinul comun, este exceptarea de la purtarea măștilor a elevilor din învățământul special, care oricum sunt în grupe mici în general 6-12 elevi maximum, și au dificultăți în a purta măști datorită diverselor sindroame pe care le au, și la orele de educație fizică și sport desfășurate în interior până la rata de 2 la mie la nivelul localității. Nu va mai fi obligatorie purtarea măștii. După depășirea acestei rate de infectare, orele de educație fizică nu se mai desfășoară în interior, ci doar în exterior, tot fără mască.

Medici și specialiști au spus că efortul făcut cu mască nu este unul sănătos, ci dimpotrivă și atunci, mai degrabă renunțăm la măști și facem educație fizică afară, atât cât este posibil. Când frigul o să vină vom avea alte tipuri de activități la interior, dar nu de educație fizică și sport ci, poate, de educație pentru sănătate”, a mai spus secretarul de stat.


Comentarii Facebook