Sute de gospodării, inundate de vijeliile abătute asupra României. Codul Portocaliu de vreme rea, în vigoare până la ora 22:00


Aproape toată țara se află sub avertizare de Cod Galben și Portocaliu de vijelii. De altfel, vremea rea a făcut deja prăpăd în mai multe județe. Canalizările din mai multe orașe au refulat în urma ploilor abundente, zeci de străzi au fost inundate, copacii doborâți de furtunile puternice au avariat mai multe autoturisme, iar pompierii au intervenit în mai multe comune pentru evacuarea apelor din gospodării. 

Orașe transformate în lacuri 

Chiar şi după ce s-a potolit furtuna, în municipiul Baia Mare, puţini au fost cei care s-au încumetat să iasă afară. Mai toate străzile din oraş au fost inundate, iar pentru şoferi a fost un coşmar să iasă cu maşinile din apa care măsura, în unele locuri, chiar şi peste jumătate de metru. 

Rupere de nori a fost şi în Hunedoara, judeţ aflat sub avertizare de cod portocaliu de vreme rea. În municipiul care poartă numele judeţului o furtună de aproximativ o oră a transformat oraşul într-un imens lac şi a dat peste cap traficul rutier. Furtuna abătută peste oraş a pus la pământ mai mulţi copaci şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a elibera străzile. 

Nici la malul mării nu a fost mai bine. În Năvodari, mai multe canalizări au refulat, iar turiştii cazaţi în zona falezei au nevoiţi să suporte mirosul îngrozitor ore bune.

Zeci de gospodării inundate în Dâmbovița

În judeţul Dâmboviţa, unul dintre afluenţii râului Ialomiţa a ieşit din matcă şi a inundat zeci de gospodării. Mai mult, un branşament de gaze a fost smuls din cauza ploii şi a fost nevoie de forţele de intervenţie pentru a remedia avaria. În Focşani, pasajul Vâlcele a fost complet blocat de apa tulbure, care ajungea până la glezne. 

După ce s-a oprit vijelia, oamenii au numărat pagubele. Pompierii vrânceni au avut de lucru în mai multe localităţi din judeţ pentru scoterea apei din gospodării şi îndepărtarea copacilor doborâţi de furtună. 

Torenţial a plouat şi în Piteşti. Strada care duce spre Spitalul de Urgenţă din oraş a fost un adevărat pericol. Nu doar din cauza cantității mari de apă acumulată, ci şi pentru că s-a umplut de pământ şi pietre venite dintr-o parcare în lucru. 

Cod portocaliu de vreme rea până la ora 22:00

Meteorologii anunţă cod portocaliu şi galben de vreme rea până în seara aceasta la ora 22:00. În aproape toată ţara vântul va bate cu putere şi vor fi averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină, iar cantităţile de apă acumulate vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, notează observatornews.ro


Comentarii Facebook