Soldații ruși au mitraliat mașina unui jurnalist străin și i-au furat banii și laptopul. Aceștia au aplicat în Ucraina vechea metodă „davai ceas”


Soldații armatei ruse au deschis focul asupra unui vehicul în care se afla un jurnalist elvețian, acesta a fost rănit destul de grav în timpăul atacului.

Agenția de știri ucraineană, Ukrinform, citată de presa internațională, menționează că incidentul a avut loc în data de duminică, 6 martie, în regiunea Mikolaiv, Ucraina. Jurnalistul este  Guillaume Briquet, un cetățean elvețian, trimis de către agenția de preă la care muncește pentru a aduna informații despre război, de la fața locului. 

Câteva gloanțe au lovit parbrizul și l-au rănit pe jurnalist. Acesta a fost lovit în față și în antebraț. După ce au oprit mașina, soldații ruși i-au confiscat cetățeanului străin documentele, banii - câteva mii de euro - echipamentul audio-video și un laptop”, au declarat polițiștii din Kirovograd, localitatea unde a avut loc incidentul. 

Polițiștii l-au ajutat pe jurnalist să ajungă la spital, unde i-au fost tratate rănile.

Știrea este relatată și de Nexta_tv, care menționează că jurnalistul a fost jefuit de 3.000 de euro, bani lichizi. Metoda „davai ceas” înseamnă aproximativ „da-mi ceasul". Sintagma aparea intr-un cuplet al lui Constantin Tănase care își bătea joc de rușii care ocupaseră România în timpul celui de-al doilea război mondial și care nu prea mai văzuseră ceasuri de mână, astfel că furau ceasurile de pe mâinile civililor și a militarilor uciși de aceștia, metodă asemănătoare cu cea folosită în incidentul jurnalistului elvețian.  Mașina în care se deplasa Briquet avea aplicat marcajul „Press” (presa).

Comentarii Facebook