Soldat din Cluj, desemnat de americani cel mai bun luptător - FOTO


Un soldat clujean de la Divizia 4 Infanterie ”Gemina” din Cluj a fost desemnat ”Cel mai bun luptător” la un concurs care a avut loc în statul american Alabama.

Andrei Chiuaru a câștigat titlul de ”Cel mai bun luptător” la un concurs organizat în SUA, după ce s-a impus într-o competiție care s-a întins pe perioada a cinci zile și a cuprins inclusiv o probă de marș tactic de aproape 20 de kilometri.

Fruntașul Andrei Chiuaru din cadrul Batalionului 191 Infanterie a fost declarat câștigătorul competiției "Cel mai bun luptător" la categoria soldați (Best Warrior Competition), organizată zilele trecute de către Garda Națională a statului Alabama în Statele Unite ale Americii”, a anunțat Divizia 4 Infanterie ”Gemina” pe pagina sa de Facebook.

Concursul câștigat de român chiar pe teritoriul americanilor a fost unul deosebit de dur.

Competiția "Cel mai bun luptător" este un eveniment care se întinde pe durata a cinci zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental, care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților.

Marșul tactic (pe distanța de 19.2 km), alergarea in teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, tragerile cu diferite categorii de arme de foc și operațiunile tactice în mediu urban sunt doar câteva dintre probele care au solicitat la maxim participanții”, au mai spus cei de la Divizia 4 Infanterie ”Gemina”.

Comentarii Facebook