Schimbări în programul ,,cornul și laptele”, din toamnă. Copiii vor primi lapte, produse de panificație și fructe sau legume zilnic


Bugetul pentru programul ,,cornul și laptele" a crescut cu 30% în acest an școlar, astfel, din toamnă cei mici vor primi alături de produsele lactate și de panificație și legume și fructe și lapte.

Cei aproape 2 milioane de școlari și preșcolari vor primi săptămânal cinci porții de produse de panificație, trei porții de lapte, două porții de legume și fructe și două porții de produse lactate. Față de anul trecut, programul conține o porție în plus de lapte și una de produse lactate.

Ce alimente vor primi copiii?

În cazul fructelor și legumelor copii vor primi cel puțin 100 de grame de fructe din următoarele mere, pere, struguri de masă sau  prune, sau cel puțin 200 de grame de legume ca și  morcovi, păstârnac, ţelină-rădăcină, sfeclă roşie, ardei graşi şi castraveţi.

Copii vor primi 200 de mililitri de lapte pasteurizat sau UHT și 125 de grame de grame produse lactate precum iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana și alte sortimente de lapte fermentat, fără adaos de îndulcitori, fructe sau cacao.

Produsele de panificație care se vor distribui pot fi corn, baton ambalat, covrigi simpli sau biscuiți uscați.

Copiii cu  alergii sau intoleranţă la gluten sau lactoză, vor beneficia de produse adecvate situaţiei lor.


Comentarii Facebook