Rugăciunea părinților pentru fii


Doamne, Dumnezeul cerului și al pământului, care cu înțelepciunea Ta ai zidit pe om din țărână și ai suflat în fața lui suflare de viață, făcându-l om viu, viețuitor vremelnic și veșnic; apoi, binecuvântându-l, ai zis: «Creșteți și vă înmulțiți, umpleți pământul și-l stăpâniți»; iar în Cana Galileei prin Unicul Tău Fiu, lisus Hristos, ai binecuvântat nunta și prin aceasta nașterea de fii și fiice, cu adâncă umilință Te rugăm, ajută-ne cu Darul Tău, totdeauna a ne împlini datoriile noastre de părinți, în creșterea bună a copiilor noștri.

Rugăciunea părinților pentru fii

Doamne, Dumnezeul milelor, milostivește-te spre noi și înspre casa noastră și în marea Ta bunătate varsă cu îmbelșugare Harul Tău peste toți copiii noștri. Milostivește-Te, Doamne, spre noi și spre fiii noștri, pe care Tu ni i-ai dăruit. Mult milostive Doamne, care dai hrană păsărilor cerului și tuturor viețuitoarelor pământului.

Cel ce păzești floarea ce răsare în mijlocul stâncilor, hrănește crește și păzește cu bine și pe copiii noștri. Ajută-ne. Doamne, să răsădim în ființa lor tot ce-i bun și folositor Sfintei Biserici și neamului și ce este bineplăcut Ție, ca printr-înșii să se preamărească Numele Tău cel Sfanț. Umple-i, Doamne, de înțelepciune luminată și pricepere sfântă, care se pogoară de la Tine. Apără-i pe ei de toate cursele vrăjmașilor, văzuți și nevăzuți. Poruncește îngerilor Tăi, ca totdeauna să fie călăuzitorii și povățuitorii lor luminați, spre toate faptele cele bune. Rugămu-ne Ție.

Doamne, deschide mintea lor ca să Te cunoască pe Tine, cât se poate mai mult. Amin!

Comentarii Facebook