Vineri 23 Aprilie

Românii izolați la domiciliu sună la DSP și cer bani, lemne și detergenți


Unii români izolați la domiciliu au ajuns să sune la DSP și să ceară ajutoare. Conform legii, acestea se pot acorda numai persoanelor plasate în carantină. 

Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a anunțat că sunt persoane care au sunt și au cerut să fie ajutate cu lemne de foc, detergenţi, bani sau alimente.

Am trei cazuri de persoane care au solicitat să fie ajutate material, alimente, sume de bani... Unele persoane au spus că nu au bani să-şi cumpere mâncare... Am avut un caz de femeie în vârstă, izolată împreună cu nepoata ei, care spunea că nu are bani, deşi fiica ei locuia în acelaşi oraş şi mai avea una în Austria. Cele două surori au sunat foarte insistent că mama lor nu are bani. Acum, omeneşte vorbind, cred că putea fi ajutată în familie, dar primarul din localitatea respectivă a trimis oameni şi au ajutat-o cu material de curăţenie, cu detergenţi, alimente, chiar şi sume de bani, atât cât s-a putut. (...) În general, sunt oameni care munceau în Italia”, a declarat Daniel Botgros, reprezentant al DSP Caraş-Severin.

Acum, primesc bunuri numai persoanele aflate în carantină.

Se decontează din punct de vedere guvernamental doar cheltuielile persoanelor aflate în carantină. Noi am luat legătura şi am insistat în permanenţă pe lângă autorităţi, iar primăriile s-au implicat şi le-au trimis mâncare, acolo unde a fost nevoie chiar şi nişte ajutoare băneşti, au făcut tot ce e posibil să ajute aceste persoane. Toată lumea ar trebui să înţeleagă că acestea nu sunt nişte cazuri sociale şi din punct de vedere guvernamental nu pot fi ajutate. Nu există o lege care să spună că, da, cei care intră în autoizolare să beneficieze. Am apelat foarte mult la partea de umanitate a oamenilor. Există bunăvoinţă, dar totul se face pe bază de voluntariat pentru că nu avem altă soluţie”, a mai spus Daniel Botgros.

Comentarii Facebook