Românii care au peste 45 de ani îşi găsesc foarte greu un nou loc de muncă. Angajatorii evită oamenii Generației X


Oamenii generației X, cei născuți între 1960 și 1980, își găsesc foarte greu un nou loc de muncă. Sunt rezultatele celui mai recent sondaj realizat de o platformă de recrutare. 

Românii trecuți de 45 de ani își găsesc cu greu un loc de muncă. Un sondaj, realizat recent pe o platformă de recrutare, arată că 15% dintre recrutori spun că vârsta contează mult atuncii când angajează pe cineva, în timp ce mai mult de jumătate spun că depinde de tipul de job. De asemenea, 63% dintre șomerii înregistrați în România, în decembrie 2022, aveau peste 40 de ani

Românii cu vârsta peste 45 de ani se simt discriminați la interviurile de angajare

Datele studiului arată că 3 din 5 candidaţi cu vârsta de peste 45 de ani s-au simţit discriminaţi la interviu cu privire la vârsta şi e foarte probabil nu doar să li se fi părut, pentru că 1 din 3 angajatori recunoaşte că şi-au recrutat candidaţii pe acest criteriu. Mai mult, 15% dintre recrutori spun că vârsta contează extrem de mult atunci când angajează pe cineva, în timp ce mai mult de jumătate spun că depinde de tipul de job.

Dar totuşi, 85% dintre ei, atunci când citesc un CV se uită la vârsta şi la experienţa profesională. Iar principalele îngrijorări cu privire la persoanele de peste 45 de ani sunt legate de adaptarea la tehnologia moderne sau la rezistenţa la schimbare.

63% dintre șomerii înregistrați în România în decembrie 2022 aveau peste 40 de ani

Același studiu arată că trei din patru candidați au de gând să mai lucreze și după pensionare, cei mai mulți pentru a rămâne activ, dar mulți și pentru că au nevoie de bani. Iar faptul că persoanelor trecute de 40 de ani le este greu să își găsească un loc de muncă este confirmat și de datele autorităților, care arată că 63% dintre șomerii înregistrați în România în decembrie 2022 aveau peste 40 de ani, notează Observator


Comentarii Facebook