Sambata 17 Aprilie

România va intra curând în scenariul 4 al pandemiei: Cazurile ușoare vor fi tratate acasă. E posibilă închiderea localităților


România înregistrează zilnic 200 de noi cazuri de coronavirus, având un total de 1.500 de cazuri. În câteva zile se va intra în scenariul patru al academiei și vor fi luate noi măsuri. 

Vrem să-i ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie uşoară şi medie. Tot la fel, propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar infectaţi cu coronavirus să poată să rămână în unităţile spitaliceşti, să trateze pacienţii de coronavirus. Avem mai multe facilităţi pe care să le cerem prin ordonanţă şi pentru unităţile sanitare, să se poată face angajări direct, fără concurs, să se poată mări organigramele la direcţiile de sănătate publică şi sanitare, sunt multe propuneri pe care fiecare minister le face şi din aceste propuneri , ele sunt făcute publice şi oficiale printr-o ordonanţă militară”, a precizat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a spus ”scenariul 4 presupune măsuri suplimentare care să nu aglomereze spitalele, presupune şi deja cred că săptămâna viitoare , la începutul săptămânii, va fi adoptată o hotărâre care să prevadă că cazurile uşoare se tratează acasă sau în alte condiţii de izolare, pentru că aceasta este politica care previne colmatarea spitalelor şi permite tratarea exclusvă a pacienţilor care au forme severe ale bolii în spital. Ar putea fi tratate acasă sau în spaţii amenajate, cum sunt hotelurile, sunt spaţii foarte bine amenajate acolo, personalul medical verifică periodic starea loc de sănătate, dacă se agravează sunt transferaţi la spital, dacă nu sunt doar monitorizaţi şi în momentul în care devin negative două teste consecutive pot să plece acasă”. 

Scenariul patru prevede și posibilitatea închideri unor oraşe sau localităţi.

Dacă există o creştere locală extrem de puternică a cazurilor, atunci trebuie să iei o măsură de genul acesta (să închizi oraşele -n.r.). Gândiţi-vă că şi în nordul Italiei au fost la început 12 localităţi care au fost practice închise astfel încît s-a redus circulaţia persoanelor la localităţile învecinate”, a mai spus Rafila. 

Comentarii Facebook