Restricţii de Sărbători. Ministrul Sănătăţii ne spune dacă românii vor face Crăciunul şi Revelionul în case


Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a vorbit despre eventualele restricții anti-Covid pe care autoritățile le-ar putea impune de Crăciun și Revelion. Iată cum ar putea arăta sărbătorile de iarnă pentru români.

Ce restricții am putea avea de Crăciun și Revelion

Cazurile noi de infectări cu Covid-19, dar și decesele continuă să crească de la o zi la alta. Ținând cont de aceste condiții, autoritățile ar putea aplica măsuri suplimentare în luna decembrie, adică de Crăciun și Revelion.

Nici Cseke Attila nu exclude o astfel de variantă. Recent, ministrul interimar al Sănătății a declarat că depinde doar de noi, de fiecare individ, cum vom petrece sărbătorile anul acesta.

Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur.

Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a precizat Cseke Attila la Antena 3.

„Nu avem o prognoză până în decembrie”

Ministrul interimar al Sănătății a mai precizat că nu există o prognoză până în luna decembrie. Cu toate astea, Cseke Attila a subliniat că următoarele două luni nu vor fi deloc ușoare.

Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci fiecare dintre noi trebuie să avem grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare.

Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru”,  a mai declarat ministrul interimar al Sănătății.

Fostul ministru al Sănătăţii, despre sărbătorile de iarnă

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit și el despre ceea ce ne așteaptă în luna decembrie. Acesta a dat de înțeles că este mult mai optimist față de anul trecut, când nu se știau foarte multe lucruri despre acest virus și nu exista vaccinul.

Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur.

Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă”, a scris Nelu Tătaru pe pagina sa oficială de Facebook.


Comentarii Facebook