Republica Moldova a închis frontiera de nord cu Ucraina. Peste 120 de rachete, lansate de ruși în mai multe orașe ale Ucrainei


Activitatea din toate punctele de trecere a frontierei de pe sectorul moldo-ucrainean de nord a fost sistată, joi, 29 decembrie, dimineața, din cauza unui atac masiv de rachete lansat de Moscova. Exploziile puternice au fost auzite din satele moldovene de graniță.

Poliția de Frontieră din Republica Moldova anunță despre întreruperea programului de lucru în toate punctele de trecere a frontierei de pe sectorul moldo-ucrainean din nordul țării vecine, din motive de securitate. 

Autoritățile de competență ucrainene nu permit trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian din partea Federației Ruse asupra Ucrainei, potrivit unui mesaj publicat de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, citat de deschide.md.  „Recomandăm participanților la trafic să aleagă, din timp, alte puncte de trecere din proximitate sau, în măsura posibilităților, să amâne deplasările în Ucraina până la ameliorarea situației”, precizează autoritățile moldovene. 

Au fost lansate peste 120 de rachete rusești asupra mai multor orașe din Ucraina

Ucraina denunţă atacuri „masive” cu peste 120 de rachete ruseşti joi dimineaţă asupra mai multor oraşe din ţară, printre care şi capitala Kiev, conform armatei şi preşedinţiei ucrainene.

Inamicul atacă Ucraina pe mai multe fronturi, cu rachete de croazieră lansată din avioane şi de pe nave”, au anunţat forţele aeriene pe reţelele de socializare. „Peste 120 de rachete au fost lansate pentru a distruge infrastructuri civile esenţiale şi pentru a ucide în masă civili”, a adăugat consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak pe Twitter, fără a oferi un bilanţ al potenţialelor victime. Alertele aeriene au putut fi auzite în toată Ucraina joi dimineaţă.

La începutul lunii decembrie, o rachetă a căzut lângă un oraș din Republica Moldova în contextul unor intense bombardamente rusești.


Comentarii Facebook