Rafila, despre testarea antidrog în școli: ,,Nu vom sprijini testarea de masă”


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că nu susține testarea antidrog, în masă, a elevilor.  Acesta a menționat că  sprijină testarea în scopul depistării cazurilor de utilizare a substanţelor psihoactive și că autoritățile vor lucra doar cu acordul și implicarea părinților.

„În ceea ce priveşte testarea copiilor în şcoli, cred că sunt câteva mesaje esenţiale care sunt trebuie trimise: nu vom sprijini testarea de masă, vom sprijini testarea în scopul depistării a cazurilor de utilizarea de substanţe psihoactive, vom lucra numai împreună cu părinţii. Acest lucru se va face fără să existe discriminare sau stigmatizare pentru copii. Siguranţa şi dezvoltarea armonioasă a copiilor are şi alte componente, nu numai cele legate de consumul de droguri. Siguranţa fizică a copiilor este foarte importantă, iar implicarea autorităţilor locale şi a colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne este esenţială”, afirmă ministrul Sănătății într-o postare de pe o rețea de socializare.

„Excludem testarea de masă a tuturor elevilor. Acest lucru iese din discuţie din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii şi sunt convins că şi din punctul de vedere al celorlalţi colegi”, a completat Rafila.


Comentarii Facebook