Pus de judecători să-i plătească fostei neveste despăgubiri de peste 200.000 de euro pentru că femeia a avut grijă de casă


Un bărbat din Spania a fost pus de judecători să-i plătească fostei soții despăgubiri de peste 200.000 de euro drept compensație pentru că aceasta s-a îngrijit de casă și de familie în timpul celor aproape 25 de ani cât au fost căsătoriți, relatează Digi24.ro, citând AFP.

Cei doi soţi din Vélez-Málaga au împreună doi copii și au fost căsătoriţi sub regimul separaţiei de bunuri, adică cel care stabilește că fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv al bunurilor dobândite înainte căsătorie, precum şi al celor pe care le dobândeşte în nume propriu după mariaj. 

Tribunalul din Vélez-Málaga a decis în primă instanţă în urma procesului de divorț, că bărbatul trebuie să-i plătească fostei neveste suma de 204.624,86 euro, deoarece femeia şi-a dedicat în timpul mariajului toate resursele îngrijirii celor două fiice ale cuplului şi treburilor casnice, fără ca fostul soţ să o ajute în activităţile familiale, mai arată sursa citată.

Suma reprezintă "salariul minim" pentru perioada cuprinsă între iunie 1995 şi decembrie 2020, adică în cei 24 de ani şi jumătate de căsnicie.

Totodată, femeia, acum în vârstă de 48 de ani, l-a ajutat pe soţ în afaceri, însă fără să fie plătită. Aceasta a declarat presei din Peninsulă că soţul ei "nu voia ca ea să lucreze în afara casei", deşi l-a ajutat în privinţa sălilor de sport pe care acesta le avea, ocupându-se de "PR și fiind instructoare", mai scrie Digi24.ro. 

Judecătorii au considerat că femeia ”a fost lipsită de orice posibilă cale de carieră din cauza acestei dăruiri exclusive pentru cămin şi familie", în timp ce fostul soţ, "de-a lungul anilor de căsătorie şi-a acumulat şi a crescut exponenţial bunuri private", fără ca aceasta să poată avea o carieră a ei, notează publicaţia spaniolă Cadena Ser, citând documentul.

Femeia este mulţumită de decizia instanţei, însă aceasta nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Comentarii Facebook