Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion anul acesta. Directorul ANM anunță unde va ninge


Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit în cadrul unei intervenții televizate despre cum ar putea fi vremea de Crăciun și de Revelionul, anul acesta, după ciclonul care a lovit țara noastră în ultimele zile.

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare", a spus Florinela Georgescu.

Totodată ea a precizat că e preconizează ca iarna să fie mult mai pregnantă, în a doua jumătate a ei, respectiv după luna ianuarie.

„Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute”, a concluzionat Florinela Georgescu, pentru Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook