Miercuri 24 Aprilie

Profesor oltean de sport, reținut pentru proxenetism. Acesta ar fi făcut avere prin metoda „Lover Boy”, de pe urma a patru tinere vulnerabile


Un profesor de sport din Craiova a fost reţinut de polițiștii din județul Dolj pentru proxenetism. Acesta ar fi convins tinerele să practice prostituția pentru el prin metoda cunoscută sub denumirea de „lover boy", astfel că a încasat zeci de mii de euro de pe urma femeilor. 

Faptele s-ar fi petrecut între 2013-2017, înainte ca acesta să devină profesor de sport la un liceu din oraş. Bărbatul a fost eliberat ieri, după ce judecătorii au decis să nu-l plaseze pe acesta în arest preventiv. 

Bărbatul a dat de bănuit din cauza pozelor distribuite cu maşini scumpe, haine de firmă şi vacanţe exotice, care nu coincideau deloc cu viaţa unui profesor de sport de 35 de ani din Craiova. Misterul opulenţei sale  nejustificate de salariul de profesor a fost dezlegat însă de poliţişti. Aceştia au descoperit că, înainte să profeseze într-un liceu, tânărul a avut şi alte activităţi ilegale. 

Andreea Mateescu, IPJ Dolj: „Bărbatul este bănuit că în perioada 2013 - 2017, folosindu-se de metoda „lover boy" şi speculând starea de vulnerabilitate a 4 femei din judeţul Dolj, le-ar fi determinat pe acestea să practice prostituţia în Germania, Italia şi Norvegia. Sumele de bani astfel obţinute, aproximativ 70 de mii de euro, fiind însuşite de bărbat”

Bărbatul ar fi ajuns în vizorul poliţiştilor după ce femeile abuzate l-ar fi reclamat, potrivit Observator News

În urma cercetărilor şi a percheziţiei domiciliare, acesta a fost reţinut pentru proxenetism. Colegii profesori din liceul în care profesează bărbatul s-au declarat şocaţi. 

Eduard Gegiu, director liceul de Arta Marin Sorescu: „Mă surpind toate aceste lucruri mai ales pentru faptul că domnul profesor în cadrul liceului a avut o activitate exemplară. Dânsul este profesor suplinitor la liceul de arte Marin Sorescu la disciplina educaţie fizică şi sport din 2017”.

Ion Daniel, ISJ Dolj: „El nu a fost sancţionat disciplinar în niciunul din anii şcolari în care a funcţionat în învăţământ. Anul trecut a participat la examenul de titularizare. A participat şi la examenul de definitivat şi de asemenea l-a promovat”.

O anchetă cu scopul stabilirii tuturor detaliilor în acest caz este încă în desfășurare.

Comentarii Facebook