Preţurile la alimente continuă să crească. Ce soluții au găsit celelalte țări din Uniunea Europeană


Explozia la alimente și cea a facturilor la utilități pun din ce în ce mai mare presiune pe finanțele românilor. 

Sunt deja țări, precum Ungaria, care au decis să plafoneze prețurile unor alimente. În România discuţia despre plafonări este departe de a se concretiza, deşi au fost voci care au cerut ca Guvernul să ia o astfel de decizie. În acest context, analiştii economici spun că ne aşteaptă un an 2023 extrem de greu şi chiar şi o posibilă recesiune.

Măsura ar fi benefică şi pentru România, dar cred că este posibil să fie pusă în practică. Orice plafonare a unui preţ sau a unui produs sau a unui serviciu în România duce la penurie, probabil vor dispărea de pe piaţă produsele alimentare pentru care se plafonează preţul sau se vor vinde pe sub tejghea”, a declarat Adrian Negrescu potrivit Antena3 CNN. 

Pensia e mică şi nu am cu ce. Nevastă-mea e bolnavă, are ciroză, n-are pensie. Numai eu o singură pensie şi aia mică.Găurile sunt făcute, când am luat banii i-am şi luat”, susţine un pensionar. În schimb, premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că această măsură nu va fi aplicată în România şi a oferit mai multe detalii despre majorarea preţurilor şi salariilor.

România nu este în pericol să intre în recesiune economică”, a declarat Nicolae Ciucă.


Comentarii Facebook