Premierul Ungariei, Viktor Orban, salvat de un jurnalist croat. Barca sa gonflabilă a început să piardă aer. Croatul i-a „întins o mână”


Premierul ungar Viktor Orban, aflat în weekend pe coasta Dalmaţiei, a fost salvat de un jurnalist croat după ce barca gonflabilă în care se afla a început să piardă aer, scrie presa croată. 

Un jurnalist local l-a salvat pe premierul ungar Viktor Orban aflat în vacanță în Marea Adriatică, barca sa gonflabilă a început să piardă aer şi era în pericol să se scufunde, a relatat publicaţia Slobodna Dalmacija. Incidentul a avut loc în weekend într-un golf de pe insula Vis de pe coasta Dalmaţiei.

ORBAN BARCA 1.PNG

S-a stricat barca, aşa că l-am dus pe el, pe soţia lui şi pe garda lui de corp la mal”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru publicația Slobodna Dalmacija.

Vrkic, care a lucrat pentru Slobodna Dalmacija, s-a fotografiat alături de politicianul maghiar. Orban era într-o dispoziţie bună în pofida incidentului şi a mers apoi la un restaurant, a continuat Vrkic.  În luna iulie, Orban îi îndemna pe maghiari să-și facă vacanța în Ungaria, la Balaton și nu la Marea Adriatică, descurajându-şi astfel compatrioţii să îşi petreacă vacanţele pe coasta croată, scrie sursa citată. 

Publicația croată și-a amintit și de o altă declarație a lui Viktor Orban care a spus că Ungaria nu ar fi avut probleme cu embargoul privind importurile de petrol rusesc, dacă nu i-ar fi fost luată marea.  „Cei care au mare şi porturi au posibilitatea să aducă petroliere. Dacă marea nu ne-ar fi fost luată, am fi avut și porturi”, a spus premierul ungar.


Comentarii Facebook