Poveste frumoasă cu 2 familii din Ucraina, ajutate la tot pasul în Ținutul Secuiesc: Am reușit să punem omenia mai presus de naționalitate


Două familii din Ucraina, mame și copii, pentru că tații au rămas în țară, au fost ajutate de români, etnici maghiari, romi, englezi, în Ținutul Secuiesc. 

Ucrainenii spun că acum țara lor devine o mare națiune, care arată unitate și solidaritate în fața dușmanului. Chiar dacă la o scară mai mică, putem spune că și România a demonstrat că nu degeaba este lăudată pentru ospitalitate. În ultimele săptămâni, din toate părțile țării, românii au sărit să ajute refugiații, lucru observat din toată Europa occidentală.

Rândurile de mai jos vin să întărească acest lucru. Românii vor schimbare și nu mai vor să se întoarcă vremurile de tristă amintire. 

Parcarea Kaufland din Târgu Secuiesc. Două mașini cu refugiați ucraineni (3 femei+3 copii) opresc să cumpere niște medicamente de la farmacie.

Apoi se duc la o căsuță de lemn din parcare ca să cumpere câte un hot dog pentru fiecare. Nu am găsit numele firmei pe net, altfel le dădeam tag, dar era un nume unguresc/secuiesc. 

Vor să plătească, cum au făcut peste tot, dar vânzătorul de acolo refuză să le ia banii. Le spune că pentru ele este gratuit și le urează toate cele bune!

Drum oarecare din Târgu Mureș. Două mașini opresc, copilul cel mic avea nevoie să stea pe oliță. Muncitorii din zonă (inclusiv țigani/rromi - scuze, chiar nu mai știu cum este corect), săpau ceva pentru gaze/apă vin imediat să vadă dacă au nevoie de ajutor. Nu aveau nimic la ei, dar au încurajat cum au putut, prin semne. Plus "F... Putin!". La plecare au oprit traficul ca să poată ieși mașinile pe drum.

Deși voiau să ajungă la Oradea, oboseala face ca mașinile să oprească lângă Târgu Mureș, la La Poiata Retreat (proprietarii englezi, plus o familie ucraineană care stă deja la ei), văzuseră pe net că primesc refugiați. Au primit masă caldă, o cameră călduroasă și un film cu Mr. Bean în vacanță, chiar și un tort. Au apărut zâmbetele și relaxarea. 

Mândru de România mea, indiferent de etnia/naționalitatea celor care locuiesc în ea!!!"

LE: In sfarsit am reusit sa punem omenia mai presus  de nationalitate, culoare politica, religie etc. Felicitari!”, a Gabi, pe grupul Diaspora Europeană.

Dacă v-a plăcut, vă invităm să distribuiți materialul!

Comentarii Facebook