Pot flatulenţele să transmită noul coronavirus sau e un banc prost? Ce spun experții


Centrul pentru controlul bolilor din districtul Tongzhou al oraşului Beijing, capitala Chinei, a transmis prin reţeaua de socializare WeChat, care sunt şansele ca virusul COVID-19 să fie transmis prin intermediul flatulenţelor, transmite publicaţia Global Times, citat de Mediafax.

În mod normal nu există acest risc, dar nu este exclus ca virusul să fie transmis şi pe această cale, dacă cineva se află suficient de aproape de persoana infectată care eliberează gazele intestinale, potrivit experţilor în sănătate, care au răspuns la o întrebare pusă de utilizatori. Altfel, în mod normal, pantalonii şi lenjeria intimă reprezintă un filtru eficient.

Un medic a descoperit urme de coronavirus în fecalele şi urina persoanelor infectate, iar de aici a pornit o dezbatere.

Potrivit unui experiment realizat în urmă cu câţiva ani de Karl Kruszelnicki şi Luke Tennent, oamenii nu trebuie să poarte filtre şi în zona posteriorului, deoarece pantalonii pot stopa eficient bacteriile şi virusurile.

Experţii chinezi susțin că, dacă toată lumea poartă pantaloni, nu există riscul transmiterii COVID-19 şi prin intermediul gazelor intestinale.


Comentarii Facebook