Pigcasso: cel mai talentat pictor purcel. Cea mai recentă opera a sa a fost vândută cu 20.000 de lire sterline - FOTO


Un porcuşor pictor pe nume Pigcasso, care a fost salvat de la sacrificare înainte de a deveni un artist de renume mondial, a vândut o lucrare abstractă pentru suma record de 20.000 de lire sterline.

Tabloul "Wild and Free" a fost cumpărat de colecţionarul german Peter Esser. Acesta doboară recordul de 14.000 de lire sterline, pentru o operă de artă creată de un animal, stabilit de cimpanzeul Congo. Pigcasso a fost salvat de la sacrificare când era un purceluş şi a creat 400 de lucrări de artă, potrivit DailyMail.

pigasso-pictor-porc-tablouri-741822.jpg

Tabloul, Wild and Free, a fost cumpărat luni, la câteva ore după ce a fost scos la vânzare de un cumpărător german pe nume Peter Esser.

Această sumă depăşeşte recordul anterior de 14.000 de lire sterline pentru o lucrare a unui animal, stabilit de un cimpanzeu numit Congo în 2005.

Pictura este o pânză mare, cu dungi acrilice albastre, verzi şi albe, care a necesitat câteva săptămâni pentru a fi realizată de Pigcasso.  Artistul a creat sute de tablouri în ultimii cinci ani, după ce a fost salvat de la abator când era un purceluş de către proprietara Joanne Lefson.

Joanne a declarat că avea în minte recordul lui Congo înainte de a dezvolta conceptul celei mai recente piese a lui Pigcasso, dar, în loc să doboare recordul, a vrut pur şi simplu să arate cât de inteligente şi creative sunt animalele.

pigasso-pictor-porc-tablouri-741824.jpg

Ea a declarat: „Am vrut ca Pigcasso să creeze ceva ce nu a mai fost făcut până acum”. La finalizare, lucrarea a fost postată pe reţelele de socializare şi a fost vândută în termen de 72 de ore de la lansare, informează Mediafax.

Joanne a adăugat: „A existat un interes semnificativ pentru piesă. Nu este doar o pictură impresionantă şi frumoasă din punct de vedere vizual, ci este un moment profund pentru Pigcasso şi pentru animalele de fermă. Nu poţi să te uiţi la ea şi să nu pui mai mult preţ pe inteligenţa, individualitatea şi creativitatea lor”.

Joanne a observat că porcul avea un talent pentru pictură după ce nişte pensule vechi au fost lăsate din greşeală în grajdul ei. Ea a decis să cultive interesul porcului, iar acum, la vârsta de cinci ani, Pigcasso a creat peste 400 de lucrări de artă originale.

Veniturile obţinute din toate vânzările sunt direcţionate către funcţionarea Farm Sanctuary şi îngrijirea animalelor vulnerabile de acolo.

Comentarii Facebook