O româncă și-a dat în judecată amantul pentru că a pârât-o soțului! Ce sentință a primit bărbatul ”turnător”


În Caraș-Severin a avut loc un proces neobișnuit în care o femeie și-a dat amantul în judecată, acuzându-l că a dezvăluit în fața soțului ei că erau implicați într-o relație extraconjugală. Revoltată de faptul că a fost "dată de gol," femeia a cerut daune morale în valoare de 15.000 de lei. Inițial, cererea ei a fost respinsă de judecătorie, dar Tribunalul Caraș-Severin a decis în final să admită parțial solicitarea femeii.

Femeia susține că amantul a vizitat-o în luna decembrie 2022, când se afla acasă cu soțul și fiica ei. Acolo, acesta i-ar fi adresat injurii și acuze de infidelitate, creând o situație neplăcută atât în familie, cât și în comunitate. De asemenea, femeia afirmă că amantul i-a trimis o înregistrare cu informații false și a denigrat-o în localitate la diverse evenimente.

Amantul, la rândul său, susține că modul în care femeia a prezentat faptele nu reflectă realitatea. A recunoscut că, în luna decembrie 2022, a fost acasă la femeie și că, deranjat de atitudinea ei, a recunoscut în fața soțului că au o relație extraconjugală.

Dosarul a fost judecat inițial la Judecătoria Caransebeș, unde cererea femeii a fost respinsă. Cu toate acestea, Tribunalul Caraș-Severin a admis în parte cererea, acordând femeii daune morale în valoare de 5.000 de lei. Tribunalul a argumentat că, în ciuda libertății de exprimare, aceasta nu trebuie să ducă la încălcarea drepturilor altor persoane la onoare, demnitate și propria imagine. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Tribunalul va avea în vedere şi culpa reclamantei (reţinută anterior), precum şi existenţa bazei factuale. De asemenea, va avea în vedere şi faptul că relaţia reclamantei cu soţul său a fost afectată, faptul că i s-a adus un grav prejudiciu de imagine (reclamanta părăsind localitatea în care locuia), că au fost afectate relaţiile reclamantei şi cu persoanele apropiate şi locuitorii satului. Pentru aceste considerente, tribunalul constată că pârâtul i-a adus reclamantei în mod evident atât un prejudiciu de imagine, cât şi o puternică stare de frustrare”, a justificat Tribunalul Caraș-Severin sentința, care nu este definitivă și poate să fie atacată cu recurs.

Comentarii Facebook