Miercuri 24 Aprilie

O româncă din China povestește cât de dramatică este situația COVID din Shanghai - VIDEO


Gabriela Mogoș, profesor universitar stabilit la Shanghai, a descris cât de dramatică este situația COVID în metropola chineză cu 26 de milioane de locuitori.

Sute de oameni ai fost evacuați din case, pentru ca locuinţele lor să fie folosite drept spaţii de carantinare.

Lumea este testată la 24 de ore. Profesoara româncă Gabriela Mogoș a povestit, pentru Antena 3, care este situația acum:

Ei aplică aceleași măsuri restrictive care au fost inițial, atunci când virusul a fost descoperit și când s-a încercat domolirea. Exact aceleași măsuri cu excepția faptului că noi suntem testați din 24 în 24 de ore, iar pentru zonele care nu sunt afectate puternic, merge și la 48 de ore.

Dacă ești asimptomatic, depinde ce decide autoritatea. Eu dacă sunt cetățean străin, este posibil să mi se definească un loc anume în care să stau pentru o perioada de timp, în jur de 10 zile.

Au interzis orice colet care vine din zona africană. Nu avem voie să aducem pachete din exteriorul țării, este absolut imposibil”, a povestit profesoara. 

Oamenii nu au voie să iasă din case, fără să se știe cât va mai dura lockdown-ul.

Într-un material video care a apărut pe Twitter se pot auzi cum mii de oameni cum urlă noaptea de la geamurile locuințelor lor, după ce au stat o săptămână în carantină totală.

Lockdown -ul a început în 28 martie, după ce au fost depistate 9.000 de cazuri noi de Covid-19. Ulterior, numărul de cazuri a crescut.

Comentarii Facebook